VideoClub HOORN en de REGIO - Terug naarr de openingspagina ...

VideoClub HOORN en de REGIO


 

Informatie

Videoclub 'HOORN en de REGIO' bestaat bijna dertig jaar. Een club van enthousiaste videofilmers die graag nuttig gebruik  willen maken van hun camera en daarbij nog wel eens wat van een ander willen leren.

VideoClub 'HOORN en de REGIO' houdt elke woensdagavond diverse clubavonden in haar clubgebouw in Hoorn. 

Bij de videoclub is de kennis aanwezig om bijvoorbeeld uit urenlange opnames een vlot lopende film te kunnen maken. Dit inclusief het toevoegen van muziek, titels en commentaar. Ook worden in clubverband films gemaakt en projecten uitgevoerd.

Een bijzondere activiteit van de club is het met meer camera’s tegelijk registreren van uitvoeringen op het gebied van muziek, toneel, dans enz.

Voorbeelden van video's gemaakt in clubverband of door door individuele leden zijn te vinden in ons VideoArchief.

 

Actief

En van de vaste activiteiten van de club is de jaarlijkse VideoRally, waarbij aan de hand van een routebeschrijving en een aantal opdrachten, opnamen worden gemaakt. De opnamen worden thuis gemonteerd en later op een daarvoor bestemde clubavond vertoond.

Ieder jaar wordt een VideoFestival georganiseerd waarbij ingezonden films van leden worden vertoond en beoordeeld.

Als daar aanleiding toe is worden specialisten uitgenodigd om bijvoorbeeld nieuwe apparatuur te demonstreren of een lezing te houden over een bepaald onderwerp.
  

 
NieuwsBrief

Actieve leden
Actieve leden en donateurs van VideoClub 'HOORN en de 'REGIO' ontvangen maandelijks vr de vierde woensdag van de maand een 'NiewsBrief' met het programma voor de komende maand met toelichting op dit programma. Deze 'NieuwsBrief' wordt later 'on line' gepubliceerd.

Clubavonden

De clubavonden vinden drie of vier keer per maand plaats. Op de eerste woensdag van de maand gaat het in principe over video in combinatie met de computer. 

De tweede woensdag van de maand staat meestal in het teken van een thema en op de vierde woensdag van de maand is een clubavond zonder thema (de zogenaamde 'Videokijkavond'). Op deze avond is er gelegenheid video's te presenteren op een groot scherm. Dit kunnen zelfgemaakte video's van leden zijn of video's die gewoon interessant zijn voor de videohobbyist.

Hoofdzaak op de club is het met elkaar op een gezellige manier bezig zijn met de videohobby. Daarnaast wordt de gelegenheid geboden zelf activiteiten te organiseren en van elkaar te leren.

Contributie

De contributie bedraagt per jaar 90,00. *)  

*) De contributie kunnen wij laag houden door het uitvoeren van betaalde opdrachten voor derden 
zoals o.a. het maken van meercameraregistraties.

Voor informatie en vragen kunt u een E-mail sturen naar:

Wim Schuts

 
VideoClub HOORN en de REGIO (vereniging officieel opgericht 26 september 1997)
Voorzitter: Piet Dirkx    
Secretaris: Wim Schuts
Penningmeester:  Nico Lieshout